Βραδιά Τυρόπιτας Αλοννήσου

 

tyropita-alonissos

 

 

 

Βραδιά Τυρόπιτας Αλοννήσου Στο Πατητήρι

 

Η συνταγή πασίγνωστη και επιτυχημένη.... αλευράκι, νεράκι, τυράκι Αλοννήσου και καυτό ντόπιο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι!!!

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου στο Πατητήρι Αλοννήσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Αλοννήσου διοργάνωσαν με επιτυχία μια υπέροχη βραδιά για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της τυρόπιτας Αλοννήσου αλλά και να δοκιμάσουν να φτιάξουν και οι ίδιοι τη δική τους τυρόπιτα.

Αιγαιοπελαγήτικοι ήχοι σε συνδυασμό με τις υπέροχες αλοννησιώτικες γεύσεις συνέθεσαν μια υπέροχη βραδιά. Την εκδήλωσε συμπλήρωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου που κέρδισε τις εντυπώσεις.

 

  • cheesepie1
  • cheesepie2
  • cheesepie3
  • cheesepie4
  • cheesepie5
  • cheesepie6
  • cheesepie7

 

 


 

Παραδοσιακός Αλοννησιώτικος γάμος

wedding    Ένας παραδοσιακός Αλοννησιώτικος γάμος θα αναβιώσει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην Παλιά Χώρα του νησιού αυτού των Σποράδων. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες αναλαμβάνουν ο καθένας κι έναν ρόλο για την αναβίωση του εθίμου, ενώ μετά το γάμο στήνεται μεγάλο γλέντι.

    Σύμφωνα με το έθιμο, που διοργανώνει ο Δήμος Αλοννήσου, ο γαμπρός πηγαίνει στο σπίτι της νύφης συνοδεία φίλων και οργάνων (συνήθως λαούτο, βιολί και κλαρίνο). Εκεί θα βρει την πόρτα κλειστή και θα πρέπει να τάξει κάτι στη μητέρα της νύφης για να του ανοίξει.

    Όταν ο γαμπρός γίνει δεκτός θα πατήσει πάνω σε μία κουρελού, κάτω από την οποία έχουν βάλει ένα ρόδι κι ένα τσεκούρι για τύχη κι ευτυχία στο ζευγάρι. Ο γαμπρός και η νύφη, που φοράει «τα μόρκα», την επίσημη και νυφική παραδοσιακή ενδυμασία των γυναικών του νησιού, θα κατευθυνθούν στην εκκλησία για το γάμο.

    Οι επισκέπτες αναλαμβάνουν το ρόλο των συγγενών και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά και τσίπουρο του νησιού που προσφέρουν οι διοργανωτές.

    Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το παραδοσιακό φαγητό του γάμου, γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια, ενώ δωρεάν θα διανέμεται και το κρασί της Αλοννήσου.

ΠΗΓΗ: tsantiri.gr


Σημαία Ouality Coast στην Αλόννησο

coastal and marine award top 100Η τελετή ύψωσης της σημαίας "Ouality Coast" πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Αλοννήσου ως πιστοποίηση του Χρυσού Βραβείου για τις πιο ποιοτικές παραλίες που έλαβε πέρυσι, για μια ακόμη φορά, το νησί από τους διεθνείς οργανισμούς «COASTAL & MARINE UNION –EUCC» και «QUALITYCOAST TEAM». 

Στην εκδήλωση της EUCC, που έγινε πέρυσι τον Μάιο στην Πορτογαλία, παρουσιάστηκαν 100 επιλεγμένες περιοχές ως οι πιο καθαροί, πράσινοι, και εναρμονισμένοι με τη φύση βιώσιμοι προορισμοί για διακοπές : The QualityCoast Top 100.

Ο κατάλογος των βραβευμένων καταρτίσθηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα άνω των 1.000 παράκτιων και νησιωτικών προορισμών μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

Αυτοί οι προορισμοί αναγνωρίζονται ως οι πλέον ελκυστικοί για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φύση και το τοπίο, για ένα καθαρό περιβάλλον, για την τοπική ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά.


ΠΗΓΗ: money-tourism.blogspot.gr


qrcode alonissos

Created by   spreadthelink