Παραλίες

Η Αλόννησος είναι ιδανικό μέρος για να όσους λατρεύουν τη φύση αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Οι παντακάθαρες και βραβευμένες παραλίες της, τα πευκόφυτα δάση και οι γραφικοί οικισμοί της θα σας αποζημιώσουν.

Η Αλόννησος είναι επίσης γνωστή και για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων και τις φώκιες μονάχους μονάχους που είναι το καταφύγιό τους και μπορείτε να το επισκεφτείτε.

Το νησί έχει περισσότερες από 50 διαφορετικές παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες ερημικές, μέσα από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε τη παραλία των ονείρων σας. Σας αναφέρουμε μερικές από τις βασικές παραλίες για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε ποια θα επισκευτείτε.


Μεγάλος Μουρτιάς: βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού, στον όρμο του Μουρτιά. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αλοννήσου με γαλάζια νερά, ψιλά βότσαλα και γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα.

megalos mourtias beach


Γέρακας: βρίσκεται μέσα σε ένα κλειστό όρμο στη βορειότερη και πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού. Το τοπίο στην παραλία του Γέρακα είναι διαφορετικό, είναι ξερό και δεν έχει βλάστηση, ενώ η παραλία είναι απότομη με μεγάλα βότσαλα.


Πατητήρι: Είναι η κεντρική παραλία του νησιού, το λιμάνι αλλά και η πρωτεύουσα του νησιού. Η παραλία είναι μικρή στην άκρη του λιμανιού. Έχει ψιλό βοτσαλάκι και συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

patitiri beach 


 Βότση: πολύ μικρή παραλία με πρασινογάλανα νερά.

votsi beach


 Μαρπούντα: Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ από το Πατητήρι σε μια υπέροχη οργανωμένη παραλία με βαθιά νερά.

marpounta beach


  Άγιος Δημήτριος: θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη παραλία της Αλοννήσου. Βρίσκεται 15χλμ από το Πατητήρι. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρο χοντρό βότσαλο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

agios dimitrios beach


   Μηλιά: βρίσκεται 5χλμ βόρεια από το Πατητήρι, μετά τη Βότση. Έχει γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο και το δάσος με τα πεύκα φθάνει μέχρι τη θάλασσα.

milia beach


Χρυσή Μηλιά: βρίσκεται σε απόσταση 5,5χλμ από το Πατητήρι. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, με ψιλή χρυσή άμμο και πολύ ρηχά νερά. Η παραλία είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ και οικογένειες με παιδιά.

xrisi milia beach


 

qrcode alonissos

Created by   spreadthelink